Регистрация

Нудли от коприна – нов хит в китайската здравословна кухня

04 May 2017   /   nina123   /   Видяна: 2851
Нудли от коприна – нов хит в китайската здравословна кухня

Нудълс от стрити на прах копринени буби се грижи за тънката талия и околната среда.

Управителният директор на китайската хранителна компания Битс енд Байтс (Bits and Bites) Матилда Хо стана иноватор в откриването на нов хранителен продукт, който едновременно да е полезен, засищащ и диетичен, леснодостъпен и различните етапи от производството и готвенето му да не замърсяват околната среда и да не вредят по никакъв начин на планетата. Благодарение на предприемаческия и иноваторски дух на госпожа Хо, съвсем скоро на пазара очакваме иновативни нудли, направени от стрити на прах копринени буби.

Копринените нудли имат за цел да изхранват средната класа не само в Китай, но и по целия свят. Откривателката на метода на направата им обяснява, че сопред проучвания на фирмата една от основните причини за затлъстяването е некачествената и вредна храна, която консумират хората по света. От една страна мнозинството търси евтини продукти, затова се задоволява с ниските им хранителни характеристики и вредните добавки в тях. От друга – съвременният човек няма много време за готвене и често му се налага да хапва на крак, а ястията, които се продават в комерсиалните заведения за бърза храна са бедни на полезни вещества и наситени с калории и мазнии. Затова Матилда Хо още преди десетилетие се зарича да намери храна, която е по джоба на всеки и е здравословна.

Копринените нудли съдържат много полезни вещества и малко калории. Тези животинки, използвани досега само за направата на платове, от хранителна гледна точка представляват хапка, наситена със здравословни и леснораградими белтъчини. Те са подходящи за всяка протеинова диета, защото дават много енергия, без да натоварват тялото с мазнини – качество, което нямат месата и повечето животински продукти като цяло.

Спагетите от копринени буби имат приятен деликатен рибен вкус. С това си качество те могат да заместят скъпата риба в морските менюта и са перфектни както за основно ястие, така и за гарнитура. Хармонират добре както с меса, така и със зеленчуци. Позволяват да се хапват сурови, както и да се консумират след различни видове термична обработка. В момента Битс енд Байтс работи съвместно с експертни готвачи, които създават вкусни рецепти с новия продукт. Ястията се тестват от случайни потребители, които според Хо са най-сигурният мерител за качествата на храната.

Копринените нудълс могат да станат храната на бъдещето, надява се Матилда Хо, която не цели да придобие слава от идеята си, а да спаси хората от затлъстяване и болести в глобален мащаб. Нейни проучвания доказват, че спагетите от коприна ще струват съвсем малко повече от обикновените си събратя, което ще ги направи предпочитана храна за съвременния човек, който вече търси как да се спаси от пороците на фаст фууд-а, рафинираните бели отрови, генната модификация и множеството консерванти в почти всичко, с което се храни.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Китайски съвети за хранене и здраво тяло

4 групи храни за здраве на цялото тяло с напредване на възрастта, които китайската медицина препоръчва като начин на живот.   виж още »

Наглост - и ГМО доматите станаха полезни

След обявяването на аспартама за безвреден вече пък генно модифицираните домати се водят полезни. виж още »

Видове паста и италиански тестени изделия

Вижте каква е разликата между спагети, фетучини, талятели, ригатони, бокатини, канелони, анелини, макарони, фарфали, пене, фусили и лингуини. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта