1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проф. Димитър Греков: България е била, е и ще бъде аграрна страна

Проф. Димитър Греков: България е била, е и ще бъде аграрна страна

Снимка:

Ще продължа всички досегашни положителни практики, заяви новият министър на земеделието

„Ще работя с всички, които искат да работят за благото на страната ни и за сектор земеделие”. Това каза проф. Димитър Греков при поемането на поста на министър на земеделието и храните от проф. Иван Станков на официална церемония в МЗХ.

 „Смятам, че трябва да има приемственост, затова ще продължа всички досегашни положителни практики. Трябва да направим стратегия и да развием приоритетите си в секторите зеленчукопроизводство, животновъдство, овощарство, хидромелиоративното строителство и др”, каза министър Греков. „Моето желание е да назнача трима заместник- министри, защото това е огромно министерство”, допълни той.

Проф. Станков посочи, че най-важното през мандата е било свързано с работата му по Програмата за развитие на селските райони за следващия програмен период. „Ние определихме най-важните приоритети за бъдещото аграрно производство. Вие ще продължите борбата да отстоявате нашата позиция. Това, което заявихме е много ценно и важно за аграрния сектор – обвързаните плащания с производството, малките ферми, биопроизводството. Трябва да изградим хидромелиоративната система. Аз съм убеден, че вие ще се справите”.

Проф. Иван Станков показа на новия министър кабинета му и подари бележник и химикалки, с които да подписва важните за страната и за развитието на земеделието договори. Министър Греков получи и икона на Свети Георги, която да го пази.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.